De Nationale Voorleesdagen 2020!

Voorleesdagen

De nationale voorleesdagen zijn weer begonnen! Vandaag wordt er door Anne van de bibliotheek voor alle kinderen voorgelezen uit het prentenboek Moppereend.
De kinderen hebben een mooie slinger gemaakt van allemaal Moppereendjes.
 

Het verhaal

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.