Artikel 25 jaar Kwiebus!
Kwiebus-kinderen vermaken zich op de trekker, achter de kinderwagen, op de fiets en de glijbaan.

Kwiebus-kinderen vermaken zich op de trekker, achter de kinderwagen, op de fiets en de glijbaan. (Foto: pr)

Jubilerend Kwiebus viert meerdere kleine feestjes, in plaats van een grote

Waddinxveen – Vijfentwintig jaar geleden richtten ouders van jonge kinderen op 10 augustus ‘Kwiebus’ op. Het oudste kinderdagverblijf van Waddinxveen, dat daarvoor al bestond, maar dan onder de naam Jodokus – telde toen één grote opvanggroep. Het jubileumfeestje laat nu alleen even op zich wachten.

Een kwart eeuw en meerdere verbouwingen later telt Kwiebus vier groepen. “In jaren van ontwikkelen, professionaliseren en steeds veranderende kwaliteitswetgeving zijn de kernwaarden van Kwiebus bewaard gebleven: kleinschalig, huiselijk en een informele sfeer”, promoot directeur Evelien Berntsen haar organisatie, die zich rijk rekent met een hecht en vast team. “Twee van onze medewerkers, Anneke en Diana, startten zelfs al bij Jodokus en zijn dus al ruim 25 jaar bij het kinderdagverblijf.”

Het jubilerende kinderdagverblijf heeft al meerdere Kwiebus-kinderen terug zien komen naar hun ooit zo vertrouwde ‘tweede thuis’; zij keren terug voor een maatschappelijke stage of ze komen als ouder, om opvang te regelen voor hun eigen kroost.

Jubileumfeest uitgesteld
Een jubileumfeest zit er dit jaar, in verband met Covid-19, niet in. “Feest vieren met de ouders en kinderen samen kan niet met 1,5 meter afstand”, zegt Berntsen. “We hopen dat volgend jaar wel te kunnen doen.”

Om het ‘leed’ te verzachten werd afgelopen week dagelijks een klein feestje voor de aanwezige kinderen en leidsters gehouden, met versieringen en lekkernijen.